Verasol uit Helmond krijgt zus in zonwering

4 March 2021

Verasol uit Helmond krijgt zus in zonwering

HELMOND -  De Helmondse producent van veranda's en tuinkamers Verasol krijgt er een zusje bij in zonwering. Sunmaster in Nijkerk wordt toegevoegd aan de groep.

Bron: ED & AD

ond Verasol wordt door investeringsmaatschappij AAC Capital een groep van bedrijven geformeerd op het gebied van producten voor huis en tuin. In 2019 werd het Duitse Gardendreams overgenomen. Na de acquisitie van Sunmaster telt de tot Home & Garden Solutions omgedoopte groep bijna 300 medewerkers en een omzet van tegen de 80 miljoen euro. 

Hoofdkantoor van de groep is in Helmond, waar ook een van de showrooms is gevestigd. In Eindhoven heeft het bedrijf een afdeling voor digitale marketing.

Met veranda's en tuinkamers ben je niet voor elke woning relevant. Met zonwering en rolluiken wel.”

Aart Roos, Home & Garden Solutions

Sunmaster produceert knikarmschermen, uitvalschermen, screens, rolluiken en buitenjaloezieën. ,,Sunmaster zorgt voor een belangrijke verbreding van ons aanbod. Met veranda's en tuinkamers ben je niet voor elke woning relevant. Met zonwering en rolluiken wel",  zegt directeur Aart Roos van de groep. Daar komt bij dat de zonwering die nu bij de veranda's wordt geleverd bij derden wordt ingekocht. ,,Met Sunmaster kunnen we de zonwering zelf op klantorder laten produceren."

Helpen met internationalisering

Roos noemt de aanwinst een ‘parel‘ en een ‘prachtig voorbeeld van de Nederlandse maakindustrie'.  Home & Garden Solutions gaat Sunmaster  (40 medewerkers, 12 miljoen euro omzet) helpen met internationalisering. Het bedrijf verkoopt zijn producten nu alleen in eigen land. De producten van Verasol en Gardendreams worden verkocht in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Polen.

,,Internationalisering van Sunmasters zal ook voor banen in Nederland zorgen", stelt Roos.  De  Helmondse groep is al bezig met uitbreiding van het personeelsbestand. Zo wordt de afdeling digitale marketing verdubbeld tot acht medewerkers. Voor de montageteams in de verschillende regio's staan vacatures open.

Groei tijdens coronacrisis

Met zijn veranda's en tuinkamers zit het bedrijf ‘aan de goede kant van de coronacrisis', geeft Roos aan. ,,We zijn afgelopen jaar met dubbele cijfers gegroeid.” Zelfs in het laatste kwartaal van vorig jaar - normaliter laagseizoen - hielden de omzetstijgingen aan.

Investeringsmaatschappij AAC Capital werd in 2017 eigenaar van Verasol. De investeerder wil Home & Garden Solutions uitbouwen tot een van de leidende Europese bedrijven in de sector.